موکت آکوستیک چیست؟ + عوامل موکت عایق صدا

مزایا موکت عایق صوتی

آیا موکت فقط جنبه زیبایی دارد و نقشی در کنترل صدای اضافی محیط ندارد؟ آیا آلودگی صوتی توسط موکت عایق صدا قابل رفع شدن است؟ آیا در تولید موکت عایق صوتی از الیاف خاصی استفاده می شود؟ موکت عایق صوتی در روند کاهش سر و صدای اضافی چقدر موثر است؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در هنگام خواب ناگهان از صدای بوق یک ماشین یا سر و صدای زیاد همسایه ها بیدار شوید و به شدت از این سر و صدای دلخراش آزار ببینید. امروزه  افراد سعی می کنند در محیط منزل مسکونی، محیط کار، محیط آموزشی و محیط اداری از انواع روش های مختلف برای کاهش سر و صدای اضافی استفاده کنند.

یکی از مهم ترین راه ها برای کاهش صدا های اضافی،  استفاده از موکت عایق صدا است . ما در این مقاله توضیح خواهیم داد که موکت عایق صوتی چیست و همینطور موکت آکوستیک چه کاربردی دارد.

موکت عایق صدا

موکت عایق صوتی

آلودگی صوتی چیست؟

به انواع صدا های اضافی و دلخراش که باعث بر هم زدن آرامش، آسایش، استراحت و تمرکز فرد می شود، آلودگی صوتی می گویند. آلودگی صوتی موجب بروز انواع اختلالات عصبی، روحی و جسمی در افراد می شود. این نوع الودگی دامنه بسیار وسیعی مثل سر و صدای همسایگان در یک آپارتمان مشترک یا صدای بوق  ماشین را در بر می گیرد. درباره کاربرد کفپوش تاتامی بخوانید.

موکت عایق صدا

عوامل تاثیر گذار در طراحی داخلی دکوراسیون رستوران

سر و صدای محیط چگونه  باعث کاهش آرامش فرد می شود؟

متاسفانه امروزه انواع سر و صدای  صوتی باعث بر هم زدن آرامش افراد می شود و نوعی آشفتگی و عصبانیت اجتماعی ایجاد می کند. یکی از مهم ترین روش های کاهش صدای اضافی در منزل، استفاده از موکت عایق صدا است.

آرامش روحی و فکری یکی از مهم ترین مکانیسم هایی است که باعث پیشرفت شغلی و جایگاه اجتماعی افراد می شود. بنابراین باید محیط کار و منزل به گونه ای باشد که افراد بتوانند در محیطی آرام و ساکت مشغول کار شوند و بعد از مشغله‌ های فراوان و کار سخت در طی روز در منزل خود با نهایت آرامش استراحت کنند.

آلودگی صوتی یکی از مهم ترین آلودگی های رایج است که همواره راه های مختلفی برای برطرف کردن این نوع آلودگی ارائه می شود. راه حل هایی که  تا حدودی مؤثر واقع می شوند و شرایط لازم را برای آرامش و آسایش دیگران فراهم می کنند. درباره مزایا پارکت چوبی بخوانید.

موکت آکوستیک

علل ایجاد انواع سر و صدای اضافی

  • سر و صدا هنگام ساخت بنا های اداری، آموزشی و تحصیلی  و مسکونی
  • صدای انواع بوق وسایل موتوری
  • صدای انواع بوق ماشین و خودرو
  • صدا های بلند در محل های شلوغ در بازار
  • صدا های ایجاد شده توسط همسایه ها مثل راه رفتن ، داد زدن و…
  • صدا های ایجاد شده بر اثر حفر معادن مس و …
  • صدا های ایجاد شده توسط افراد مختلف در خیابان ها و کوچه ها
  • صدای ایجاد شده بر اثر فعالیت انواع کارخانه های تولیدی
  • صدا های ایجاد شده هنگام فعالیت پتروشیمی و پالایشگاه های مختلف

 

 

 انواع راه حل های مختلف برای کاهش سر و صدا اضافی در محیط

  • در هنگام درست کردن پنجره های ساختمان، از شیشه های دو جداره استفاده کنیم. زیرا این شیشه ها نوعی عایق صوتی هستند و علاوه بر کاهش صدا های اضافی از انتشار گرما به محیط بیرون نیز جلوگیری می کنند و به نوعی عایق حرارتی نیز محسوب می شوند.
  • در ساختمان سازی می توان در هنگام ساختن سقف ساختمان ها از وسایل و پوشش هایی استفاده کرد که باعث کاهش انتقال صدا های اضافی  به طبقات مختلف ساختمان می شوند.
  • می توان کف طبقه های مختلف آپارتمان ، قطار و… را با انواع و اشکال مختلف کف پوش پوشاند تا از انتشار سر و صدای اضافی جلوگیری شود.
  • می توان از موکت های متنوعی با الیاف و جنس مختلف  برای پوشاندن کف منزل، کف اتاق، کف وسایل موتوری مثل قطار، اتوبوس و… استفاده کرد. استفاده ازموکت عایق صوتی یکی از بهترین و ارزان ترین روش های کاهش آلودگی  صوتی است. درباره موکت عایق حرارتی بخوانید.

موکت آکوستیک تایلی

موکت عایق صوتی چیست؟

موکت ها علاوه بر تنوع و زیبایی که به منازل و محیط کار می دهند و به نوعی باعث تمیزی محیط می شوند. کاربرد های بسیار  گسترده ای دارند. امروزه از موکت برای جلوگیری از ایجاد صداهای اضافی استفاده می شود. انرژی جنبشی مولکول های هوا باعث انتقال و انتشار سر و صدا در محیط های مختلف می شود.

موکت عایق صوتی از انواع الیاف های مختلف  مثل الیاف مصنوعی پلی استر، یا پلی آمید تشکیل می شوند. بافت موکت به گونه ای است که مولکول های هوا در بین پرز های موکت قادر به حرکت نیستند و نمی توانند انرژی جنبشی را به مولکول هوا دیگری منتقل کنند. بنابراین از انتشار صدای اضافی جلوگیری می شود.

هر قدر که میزان ضخامت و پرز های موکت بیشتر باشد، به عنوان عایق صوتی بهتری عمل می کند و از انتشار صداهای اضافی به مکان های دیگر جلوگیری می کند. بنابراین موکت یکی از بهترین راه های کاهش صدا های اضافی محیط است. درباره انواع کفپوش برای پذیرایی بخوانید.

 

3 کاربرد موکت راه پله + معایب و مزایا

 

امروزه استفاده از موکت عایق صدا برای پوشاندن کف منازل مسکونی اداری، وسایل موتوری مثل قطار و اتوبوس بسیار رایج شده است. کشور ایران در تولید انواع و اشکال مختلف موکت بسیار مهارت دارد و سالانه در کشور، تعداد زیادی موکت تولید می شود. امروزه رنگ بندی موکت ها بسیار متنوع شده است و متناسب با هر محیط می توان رنگ مناسبی انتخاب کرد. هر قدر که موکت نرم تر و ضخیم تر باشد، میزان استفاده از آن نیز بیشتر است.

با توجه به افزایش استفاده از موکت، کارخانه های مختلفی به تولید انواع مختلف موکت اقدام می کنند. علاوه بر این، واردات موکت از کشور های مختلف به ایران نیز صورت می گیرد. هر قدر که میزان الیاف مناسب تری در موکت استفاده شود میزان به دام انداختن مولکول های هوا توسط پرز های موکت افزایش می یابد در نتیجه میزان انتقال صدا به بخش های مختلف ساختمان  کاهش می یابد.

هر قدر که میزان الیاف طبیعی به کار رفته در موکت بیشتر باشد به عنوان عایق صوتی بهتری عمل می کند. خرید موکت با توجه به ارزان بودن و متنوع بودن و رنگ بندی های مختلف در جامعه بسیار رایج است.

موکت اداری عایق صدا

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که وقتی برای خرید موکت به فروشگاه های فروش این گونه محصولات مراجعه می کنید، فروشنده به معرفی انواع موکت های موجود در بازار می پردازد و در مورد خصوصیات مختلف موکت مثل جنس، کیفیت، انواع الیاف استفاده شده در موکت و انواع  موکت صحبت می کند.

فروشنده قطعا با توجه به نوع ساختمان سازی ضعیف و انواع آلودگی صوتی، خصوصیات متنوع موکت آکوستیک را به شما معرفی می کند. اما معمولا خریداران اطلاعی در مورد مکانیسم عمل و بازه تاثیر خاصیت آکوستیکی موکت ندارند.

امروز در این مقاله کارپت لند ارایه کننده موکت های آکوستیک اداری تجاری و هتلی سعی داریم در مورد خصوصیات، نحوه عمل و تاثیر این نوع موکت در کاهش آلودگی صوتی محیط با شما صحبت کنیم. برای یافتن پاسخ سوال های خود با این مقاله از موکت اداری کارپت لند تامین کننده برترین برندهای موکت اداری آکوستیک با ما همراه باشید.

موکت آکوستیک ( عایق صوتی) و لایه های آن

آشنایی با مفهوم آکوستیک ( عایق صدا) به منظور تولید موکت آکوستیک

آکوستیک شاخه ای از علم فیزیک است که به بررسی میزان کاهش انواع صدا های اضافی از طریق سه عمل جذب، بازتاب و شکست انواع  موج  صوتی می پردازد. بنابراین هر قدر که یک ماده در کاهش صدا های اضافی محیط مؤثرتر باشد به اصلاح از  خاصیت آکوستیکی بیشتری  برخوردار است. در علم آکوستیک،  هدف کاهش امواج صوتی است. امروزه برای کاهش صدا از پنل های مختلف آکوستیک، کف پوش متنوع آکوستیک و انواع مختلف موکت آکوستیک استفاده می شود.

آشنایی با برخی از مفاهیم فیزیک برای شناخت موکت آکوستیک‌

امواج صوتی چیست؟

امواج مکانیکی هستند که بر اثر انتقال انرژی جنبشی بین مولکول های یک محیط مادی ایجاد می شود. امواج مکانیکی صوتی دارای بسامد و فرکانس مشخصی هستند. هر قدر که میزان بسامد یک موج صوتی بیشتر باشد میزان انرژی صوتی تولید شده نیز بیشتر است.

هر قدر که منبع صوتی،  صدایی با شدت بیشتر تولید کند میزان تراکم مولکول های محیط نیز افزایش می یابد. در نتیجه میزان سرعت و فرکانس صدای منتقل شده بیشتر است. هر قدر که میزان نزدیکی و تراکم مولکول ها بیشتر باشد، در نتیجه سرعت انتقال موج نیز افزایش می یابد. موج صوتی در انواع محیط های مختلف مثل مایعات و مولکول های گازی و محیط جامد ایجاد می شود.

چگالی چیست ؟

چگالی به میزان جرم تشکیل دهنده یک ماده و ابعاد و حجم آن بستگی دارد. هر قدر که میزان جرم و حجم یک جسم کمتر باشد، چگالی ماده نیز بیشتر است.

موکت آکوستیک طوسی

 

موکت آکوستیک چیست؟

هر ماده و محیطی دارای خاصیت آکوستیکی است و به نوعی  عایق صوتی است و در جهت کاهش امواج صوتی محیط عمل می کند. الیاف به کار برده شده در موکت به گونه ای است که خاصیت آکوستیکی خاص و زیادی به موکت می دهد. بنابراین موکت می تواند در  کاهش امواج صوتی نقش بسزایی داشته باشد.

انواع عملکرد های  موکت آکوستیک در کاهش امواج صوتی

  • کاهش امواج صوتی از طریق شکست صدا

موکت ها دارای انواع  مختلفی هستند. در موکت از الیاف طبیعی مثل پشم و الیاف مصنوعی مثل پلی آمید و پلی استر استفاده می شود. گاهی الیاف به کار رفته در موکت به گونه ای است که باعث ایجاد بی نظمی در سطح موکت می شود. در نتیجه وقتی امواج صوتی با سطح بی نظم موکت برخورد می کنند در جهت های مختلف شکسته می شوند و میزان صدا های اضافی و امواج صوتی در محیط کاهش می یابد.

  • کاهش امواج صوتی از طریق جذب صدا

هر قدر که جرم و تعداد لایه های موکت بیشتر باشد، خاصیت آکوستیکی موکت بیشتر است. به گونه ای که موج صوتی از طریق الیاف موجود در لایه های مختلف موکت جذب می شود. بنابراین از میزان صدای اضافی در محیط کاسته می شود.

  • کاهش انواع صوتی از طریق بازتاب صدا

گاهی الیاف مختلف موکت باعث بازتاب  موج صدا می شوند و از این طریق میزان صدای محیط کاهش می یابد. انواع مختلفی از موکت از طریق بازتاب طول موج صوتی باعث کاهش صدا های اضافی مکان های مختلف مثل ساختمان های مسکونی، اداری و… می شوند.

کفپوش پلی یورتان چیست + مقایسه کفپوش پلی یورتان با اپوکسی

موارد استفاده از موکت آکوستیک

  • پوشاندن کف اتاق با موکت آکوستیک

از موکت آکوستیک برای پوشاندن کف اتاق در  ساختمان های مسکونی  و اداری و .. استفاده می شود. با توجه به این که میزان تنوع در طراحی و رنگ بندی موکت بسیار مؤثر است. شرکت ها و کارخانه های تولیدی  موکت از رنگ ها و طراحی جدید و جذاب در موکت ها استفاده می کنند.

در این صورت میزان استقبال مردم برای خرید موکت نیز افزایش می یابد زیرا علاوه بر اینکه توسط یک موکت زیبا و خوش رنگ باعث ایجاد تغییر و تحول در دکوراسیون منزل شده اند از خصوصیات دیگر موکت مثل عایق صوتی و عایق حرارتی بودن آن نیز استفاده می کنند.

  • پوشاندن کف وسایل نقلیه با موکت آکوستیک

برای پوشاندن کف وسایل نقلیه موتوری مثل اتوبوس، هواپیما و قطار به منظور کاهش انتقال امواج صوتی از محیط بیرون به داخل وسیله استفاده می شود.

  

موکت آکوستیک ( عایق صدا) تایلی

  • پوشاندن دیوار اتاق ها در منازل با موکت آکوستیک

با توجه به اینکه امروزه مطابق با استاندارد های ساختمان‌سازی در ساختن دیوار  از آجر و بلوک ساختمانی منفذ دار استفاده می شود، انتقال صدا از طریق  دیوار به راحتی صورت می گیرد و بسیار آزار دهنده است. در چنین مواردی سطح  دیوار ها را با موکت می پوشانند. معمولا در زیر موکت از لایه چوبی  با فضای کافی برای احتباس هوا استفاده می شود.

 

  • پوشاندن سقف اتاق ها در منازل

بر اساس استاندارد های بین المللی  ساختمان سازی، سقف ساختمان نباید بسیار سنگین باشد زیرا ممکن است در مواردی بر اثر مقاومت کم سقف ساختمان به افراد آسیب برسد. بنابراین سعی می شود که از کمترین و سبک ترین مصالح ساختمانی استفاده شود در این حالت امکان انتقال صدا بین طبقات مختلف بسیار زیاد است. بنابراین از موکت آکوستیک برای پوشاندن سقف ساختمان ها استفاده می شود تا میزان انتقال موج صوتی به حداقل برسید. از موکت آکوستیک همچنین برای پوشاندن دیوار و سقف سالن های ورزشی به منظور کاهش آلودگی صوتی استفاده می شود.

گاهی برای جلوگیری از بازتاب صدا در محیط استودیو  برای ضبط صدا از موکت آکوستیک استفاده می شود. پیشنهاد می شود مقاله ” موکت نمدی چیست ” را مطالعه نمایید.

کلام پایانی

موکت در کاهش صدا های اضافی محیط بسیار تاثیر گذار است. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامعی در مورد موکت عایق صوتی و موکت آکوستیک در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. امیدواریم مورد پسند واقع گردد.

 

برخی از سوالات رایج:

موکت عایق صوتی چیست؟

موکت عایق صوتی از انواع صدا های اضافی و دلخراش که باعث بر هم زدن آرامش، آسایش، استراحت و تمرکز فرد می شود جلوگیری می کند.

موارد استفاده از موکت آکوستیک چیست؟

1. پوشاندن کف اتاق 2. پوشاندن کف وسایل نقلیه 3. پوشاندن دیوار اتاق ها در منازل 4. پوشاندن سقف اتاق ها در منازل

امیدواریم که از این مقاله کارپت لند وارد کننده موکت اداری تجاری و هتلی راضی باشید .اگر نقطه نظر و کامنتی دارید با ما درمیان بگذارید.
image_pdfنسخه pdfimage_printچاپ مطلب
2 پاسخ
    • amin hashemy گفته:

      سلام میزان تاثیر موکت عایق صوتی بستگی به ضخامت و چگالی موکت دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران کارپتلند در ارتباط باشید.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *