فوم زیر موکت چیست و چه کاربردی دارد؟

فوم زیر موکت

در این مقاله با موضوع فوم زیر موکت همراه ما باشید. امروزه افراد با توجه به سلیقه و نیاز خود از موکت به عنوان کف پوش در خانه استفاده می‌کنند. از آنجایی که با گذشت زمان عواملی نظیر ریختن مایعات، گرد و غبار و … موجب آسیب دیدگی بافت موکت و کف خانه می‌گردد، می‌بایست یک سری اصول و نکات را رعایت نمود، تا از وقوع این قبیل مشکلات جلوگیری به عمل آید.

در این خصوص می‌توانید با استفاده از فوم زیر موکت مانع خراب شدن فرش و کف محیط ساختمان شوید. بدین‌صورت که با جذب رطوبت و سایر مواد مضر درون موکت از ایجاد بوی بد و نفوذ رطوبت به کف خانه جلوگیری می‌کند. علاوه بر این تنوع کاربرد فوم زیر موکت موجب شده تا این محصول بیش از پیش مورد توجه مصرف کنندگان قرار گیرد و شاهد افزایش تولید و عرضه آن در سطح کشور باشیم. در ادامه به بیان مطالبی درباره ویژگی فوم زیر موکت و اهمیت استفاده از آن می‌پردازیم.

فوم زیر موکت چیست

فوم زیر موکت چیست؟

فوم زیر موکت از یک لایه ابری با میزان جذب بالا به منظور جلوگیری آسیب دیدگی الیاف موکت و کف خانه ساخته شده است. به لحاظ اینکه برای ساخت فوم، کپسول گاز را در مواد مایع و جامد تزریق می‌کنند، بیشترین حجم فوم زیر موکت از گاز تشکیل‌شده است. به طور کلی فوم های زیر موکت در دو مدل سلول بسته و سلول باز ساخته می‌شوند.

بدین صورت که در فوم سلول باز مواد جامد یا مایع بین کپسول های گاز قرار دارند و به عبارتی کپسول های گاز درون فوم باز از یکدیگر جدا نیستند. بالعکس در فوم های بسته مواد جامد، مایع و گاز موجب جدا شدن کپسول های گاز از یکدیگر می‌شود. عمدتاً برای تولید فوم زیر موکت از فوم های بسته استفاده می‌گردد. زیرا این نوع فوم خاصیت ضربه گیری بهتری دارد و از همه مهم‌تر در مقابل سایر عوامل محیطی دوام بیشتری داشته و کمتر دچار آسیب و پوسیدگی می‌شود. پیشنهاد می شود از انواع موکت اداری تایلی کارپت لند دیدن فرمایید.

کفپوش رولی چیست؟ | کفپوش رولی چه معایب و مزایایی دارد؟

چرا باید از فوم زیر موکت استفاده کرد؟

همان‌گونه که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، موکت به عنوان یکی پر کاربردترین بیشترین میزان استفاده را در بین کف پوش‌ها به خود اختصاص داده است. بدین صورت که موکت را به صورت ساده روی زمین و کف خانه می‌اندازند و سپس مورد استفاده قرار می دهند. آنچه که در اینجا حائز اهمیت فراوانی است، نحوه استفاده صحیح و نگهداری از موکت است. پیشنهاد می شود درباره کفپوش گرمایش از کف بخوانید.

از این رو در سال های اخیر افراد برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی و همچنین جلوگیری از خراب شدن موکت از فوم زیر موکت استفاده می‌کنند. هنگامی‌که موکت را بدون فوم، کف اتاق می‌اندازید، به لحاظ اینکه ضخامت زیادی ندارد، در فصل سرما و گرما، موجب هد رفتن انرژی می‌شود. به همین دلیل مدت‌زمان بیشتری صرف خنک نمودن یا گرم کردن فضای خانه صرف می‌شود.

اما زمانی که از فوم در زیر موکت استفاده شود، فوم مانند یک عایق عمل کرده و مانع از هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌کند. علاوه بر این فوم زیر موکت از چروک شدن و حرکت کردن موکت جلوگیری نموده و مانع از آسیب دیدن گوشه موکت می‌شود.

از همه مهم‌تر اینکه در صورت ریختن آب و دیگر مایعات روی موکت، سریعاً جذب فوم شده و بدین ترتیب از آسیب به الیاف و بافت موکت جلوگیری نموده و مانع از تولید بوی بد (نم و رطوبت ناشی از خیس شدن موکت) در فضای خانه می‌گردد. با این توصیف می‌توان جنبه های مختلف کاربرد فوم زیر موکت موجب افزایش استفاده از این محصول شده و لزوم استفاده از آن در خانه بیش از پیش احساس می‌شود.  پیشنهاد می شود درباره موکت فرودگاهی بخوانید.

چرا باید از فوم زیر موکت استفاده کرد

انواع فوم های زیر موکت

به طور کلی با توجه به نوع موکت و محیط مورد استفاده فوم زیر موکت در انواع مختلف طراحی و تولید می‌شود. با توجه به اهمیت تناسب فوم و موکت در زیر به انواع فوم های زیر موکت اشاره می‌کنیم.

  • فوم سایلنت
    این مدل از فوم به لحاظ داشتن چگالی بالا، انعطاف پذیری کمتری نسبت به فوم های معمولی دارد. به عبارتی فوم سایلنت نرم نیست و خاصیت ارتجاعی ندارد. به همین دلیل در خانه‌های که کف سیمانی یا بتونی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.  پیشنهاد می شود مقاله روش انداختن فرش در منزل را بخوانید.
  • فوم معمولی
    این نوع فوم به لحاظ داشتن قابلیت ارتجاعی فوق‌العاده بیشترین میزان استفاده را در بین فوم‌ها به خود اختصاص داده است. به‌طوری که امروزه رایج ترین فوم زیر موکت موجود در بازار، فوم معمولی است و اغلب از آن برای پوشش کف اتاق استفاده می کنند. علاوه بر این فوم معمولی نور را به خوبی از خود عبور می‌دهد و به همین جهت پوشش مناسبی برای محیط‌های با کف سنگ و سرامیک خواهد بود.
  • فوم متال سایلنت
    این فوم با روکشی از فلز آلومینیوم ساخته شده و مقاومت بیشتر نسبت به سایر فوم های زیر موکت دارد. به لحاظ اینکه فلز آلومینیوم درون فوم موجب هدایت گرما از کف اتاق به سمت بالا می شود، از فوم متال سایلنت اغلب برای محیط هایی که دارای سیستم گرمایشی در کف ساختمان هستند، استفاده می گردد. زیرا با هدایت گرما به درون محیط، موجب تسریع فرآیند گرم شدن اتاق شده و تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی می گردد.  پیشنهاد می شود از جدیدترین مدل های موکت هتلی کارپت لند دیدن فرمایید.

ویژگی فوم زیر موکت

معرفی و بررسی بهترین موکت خارجی (2022)

ویژگی فوم زیر موکت

استفاده از فوم زیر موکت مزایای و ویژگی های خاصی را برای محیط به ارمغان می آورد. بعضی از مهم‌ترین ویژگی فوم زیر موکت عبارت‌اند از:

1. افزایش راحتی هنگام نشستن روی مبل و راه رفتن روی موکت

هنگامی‌که از فوم زیر موکت در کف خانه استفاده می‌کنید، پس از قرارگیری موکت روی آن، شاهد نرمی و انعطاف بیشتری خواهید بود. بدین‌جهت که زمان راه رفتن روی موکت و یا نشستن روی مبل احساس راحتی بیشتری می‌نماید. پیشنهاد می شود مقاله کفپوش اداری چیست را بخوانید.

2. عایق صدا و ایجاد آرامش در فضای خانه

یکی از مشکلات اساسی در محیط‌های مسکونی به‌ویژه آپارتمان‌ها ایجاد سر و صدا و انتقال آن به دیگر واحدها و طبقات است. در این راستا با استفاده از فوم زیر موکت می‌توانید موجب کاهش صدا و جلوگیری از انتقال آن به دیگر طبقات شوید. زیرا فوم‌ها به لحاظ بافت و الیاف خاصی که دارند، مانند یک ضربه گیر عمل می کنند و جلوی ضربه های ناشی از راه رفتن و بالا و پایین پریدن کودکان هنگام بازی را می گیرند.

به عبارت دیگر فوم های زیر موکت به لحاظ پوشش خاص و قابلیت ارتجاعی بالا صداهای ناشی از فعالیت در خانه را به حداقل می‌رساند و موجب ایجاد آرامش در فضای خانه و محیط زندگی می گردد. پیشنهاد می شود درباره موکت تایلی بخوانید.

کاربرد فوم زیر موکت

موکت آنتی باکتریال چیست؟ +5 کاربرد مهم

3. حفظ دمای محیط و جلوگیری از هدر رفتن انرژی

فوم های زیر موکت به لحاظ داشتن بافت در هم تنیده و مقاوم تا حد زیادی از هدر رفتن انرژی جلوگیری می نماید. از این رو در فصل سرما همواره اتاق گرم و در فصل سرما محیط خانه سرد خواهد بود. تحقیقات به عمل آمده در این زمینه نشان داده که استفاده از فوم زیر موکت موجب کاهش هزینه های جاری زندگی نظیر قبض برق و گاز شده است.

4. افزایش طول عمر موکت

استفاده از فوم های زیر موکت متناسب با نوع و بافت موکت، موجب کاهش ساییدگی، خراش و پارکی موکت شده و بدین صورت طول عمر موکت افزایش می‌یابد. پیشنهاد می شود درباره ایده طراحی دکوراسیون اداری بخوانید.

5. تمیزی و بهداشت محیط خانه

به دلیل امکان شستشوی راحت فوم زیر موکت با مواد شوینده، استفاده از این محصول موجب تمیزی و بهداشت بهتر محیط خانه می گردد. علاوه بر این فرآیند تمیزکاری و گرد زدایی فضای اتاق‌ها راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌گیرد. پیشنهاد می شود درباره موکت نایلونی بخوانید.

امیدواریم که از این مقاله کارپت لند وارد کننده موکت اداری تجاری و هتلی راضی باشید .اگر نقطه نظر و کامنتی دارید با ما درمیان بگذارید.

image_pdfنسخه pdfimage_printچاپ مطلب
2 پاسخ
  1. فائزه نیک خواه گفته:

    سلام خسته نباشید. چقدر فوم زیر موکت گزینه خوبیه.بنظرم باید خیلی توی گرم نگه داشتن خونه تاثیر داشته باشه.

    پاسخ

تعقیب

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *